Τι είναι το Drain [Drain your own brain] fre-e-magazine

Ήταν μια αστραφτερή ηλιόλουστη ημέρα του Μαρτίου, από εκείνες που προοιωνίζονται μια δυνατή μπόρα [πολύ ποιητική η εισαγωγή, αρχίζω να συγκινούμαι]. Δύο καλοί φίλοι και συνάδελφοι, πρώην συνεργάτες, μιλούν στο τηλέφωνο και προγραμματίζουν μια συνάντηση για έναν καφέ.

Τόπος συνάντησης το «Καφενείον Πρίγκηπος» απέναντι από το Τουρκικό Προξενείο, στη Θεσσαλονίκη όπου και οι δύο [νέοι, λέμε τώρα, της ιστορίας μας] ζουν και εργάζονται. Μετά τα φοιτητικά χρόνια το συγκεκριμένο μέρος για να πιεις τον καφέ σου φαντάζει τουλάχιστον… αναχρονιστικό!

Η συνάντηση ξεκινά κανονικά με ανταλλαγή των νέων από αμφότερους, αλλά κάτι στον αέρα μυρίζει [ζέχνει να λές καλύτερα, για να μην αναφέρω και την κάπνα απ΄τα ντουμάνια] δημιουργικότητα, έμπνευση και διάθεση για πειραματσμό [ποιον πειραματισμό ρε; ένα online περιοδικό όπως θα το γουστάραμε είπαμε απλά να κάνουμε- η μεγαλομανία σου θα σε φάει!].

Η πρόταση δεν αργεί να πέσει στο λευκό στρογγυλό μαρμάρινο τραπεζάκι [προσοχή στη λεπτομέρεια ε;]. Οι ιδέες δίνουν και παίρνουν. Η μπόρα που υποσχόταν εκείνη η ημέρα δεν ήρθε ποτέ. Ωστόσο αυτό που γεννήθηκε εκείνη την ημέρα ίσως να είναι πιο σημαντικό από μια μπόρα. Εκείνη την ημέρα γεννήθηκε το «Drain», μια ιδέα για ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εναλλακτικές προτάσεις για όλες (σχεδόν;) τις αισθήσεις και με στόχο οι αναγνώστες του, εν καιρώ,  να συμμετέχουν ενεργά στη συγγραφή του.

«Drain» σημαίνει διοχετεύω, αλλά και οχετός. Στόχος των δύο (πλέον ξανά) συνεργατών είναι να διοχετεύσουν τις δυνάμεις τους, τη θετική τους ενέργεια στο εν λόγω ηλεκτρονικό περιοδικό, προκειμένου να εκφράσουν και να εκφραστούν, να μοιράσουν και να μοιραστούν, να ανταλλάξουν και να αποκομίσουν ιδέες και σκέψεις [στο τσακ δεν χασμουρήθηκα] για τη μουσική, τα βιβλία, το σινεμά και ό,τι άλλο θεωρούν ενδιαφέρον να παρουσιάσουν.

Εκτός πια κι αν επιβεβαιωθεί η δεύτερη σημασία της λέξης «drain» και το εγχείρημα αποτελέσει έναν οχετό ιδεών και σκέψεων. Στο χέρι τους είναι να αποδείξουν to αντίθετο… [γιατί, κακός είναι ο οχετός δηλαδή; έχει κι αυτός τη χρησιμότητά του…]

Drain – food for the brain – again

main text by chriskatsi

[editing] by eliaggel

2 Σχόλια to “Τι είναι το Drain [Drain your own brain] fre-e-magazine”

  1. christiana Says:

    polu kalos o synduasmos sas !!
    kati mou leei pws tha tairiazate kai radiofwnika!!

    gia psaxte to mellontika…

    kalh arxh

    • Φχαριστούμε Χριστιάνα.
      Για το ραδιόφωνο, μπορεί να έχεις δίκιο. Μπορεί όμως να είναι και η απόλυτη καταστροφή… 🙂

Σχολιάστε